Wat kunt u verwachten op de Bottermarkt in Raalte

 

Wij proberen al sinds 1967 ( dus al 50 jaar !) de traditionele ambachten van in en om de Sallandse boerderij te behouden en onder de aandacht te brengen. Door middel van het demonstreren van deze ambachten op een zo authentiek mogelijke wijze, en met gebruik making van de echte oude gereedschappen en hulpmiddelen, behouden we deze ambachten en ook de kennis daarover,  en dragen we deze over aan de volgende generaties. Ook de originele Sallandse kleding speel daarbij een rol.

 

De kern van de Bottermarkt is het karnen van de melk tot echte boter. ( Boter is "botter" in het Sallandse dialect).

Daarnaast ziet u ook de volgende ambachten:

Boerenkaas maken, klompen maken, kantklossen, mutsen wassen, manden vlechten, stoelen matten, wol spinnen, letterdoeken borduren, kralen breien, bijenkorven vlechten, stro vlechten, wasvrouwen, touwslaan, een imker, het "haren" van de zeis.

 

Ook kunt u genieten van de echte ouderwetse Kruudmoes. Een streekgerecht dat de boeren vroeger meenamen naar het land, maar ook wel thuis als maaltijd aten.

U kunt het komen proeven, maar het is ook te koop als halve of hele liter emmertje.

Ook is de boer'n botter te koop in bakjes van 200 gram, of in een leuke Keulse pot van de Sallandse Bottermarkt.

Op ons terras serveren we een lekkere bak koffie, eventueel met een plak krentenwegge met echte boer'n botter of een oliebol. ( beide ook om mee te nemen naar huis !).

 

Breng tijdens de zomermarkten ook eens een bezoek aan de Raalter warenmarkt    ( wekelijks) en de Streekmarkt  /  snuffelmarkt. En ons verrassend complete winkelcentrum met gezellige horecaterrassen

 

Touristische tip: combineer een bezoekje aan de Bottermarkt met een fietsroute door ons prachtige Sallandsche land. Op uw camping of ander overnachtingsadres kunt u vast meer informatie daar over krijgen.

 

 

Graag tot ziens op onze Bottermarkt